Urme artistice 1

Hârtia este adesea percepută ca un material sărac sau umil, dar are calități ascunse, care sunt capabile să pună noi întrebări și să ne ajute să îndepărtăm stereotipuri. Hârtia se dezvăluie în toată transformabilitatea și varietatea ei atunci când intră în contact cu alte „limbaje”, cum ar fi apa, aerul, argila și lumina, cu instrumente analogice cum ar fi mese mari de lumină, sau răzătoare, oglinzi, pensule , instrumente pentru incizie, perforare și asamblare, ace și ață – și instrumente digitale, cum ar fi camere web, microscoape și retroproiectoare.

Un singur suport material poate găzdui numeroase variații imaginative, grafice și verbale, deoarece fiecare instrument are o identitate de marcaj care este primit și structurat în moduri diferite în funcție de materialul suportului cu care interacționează.

În cadrul activităților artistico-plastice pe care le realizăm la grupa reggio le oferim copiilor o varietate foarte mare de instrumente de desen/ pictură/grafică și de suport, de la diverse tipuri de hârtie, la plastic, lemn, metal, piatră și alte tipuri de materiale loose parts. Încurajăm copiii să facă perechi de instrumente și de suprafețe , astfel încât să descopere interacțiunea unică a fiecărui tip de instrument cu suprafața cu care intră în contact.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *