Imaginați-vă o școală cu copii zâmbitori, plini de încredere, care-și fac auzită vocea și-și urmează visele. Imaginați-vă o școală cu profesori încrezători, care conștientizează nevoia de validare și apreciere a copiilor. Imaginați-vă că fiecare școală din România poate deveni o comunitate a bunăstării și bucuriei.
Bine ați venit în Școala Încrederii!
Grădinița noastră se numără printre cele 100 de școli și grădinițe de stat din România care implementează procesul Școala Încrederii. “Școala Încrederii” este un proces unic, dezvoltat și implementat de Wellbeing Institute și Mind Education în parteneriat cu Transylvania College și Școala pentru Cuplu, care vine în sprijinul directorilor, cadrelor didactice/nedidactice, personalului auxiliar și părinților din școlile din România, pentru transformarea acestora în comunități ale încrederii, bunătății și bucuriei. Școala Încrederii este un transmițător de încredere. Le redă încrederea profesorilor în meseria lor, plăcerea copiilor de a veni la grădiniță și siguranța părinților că grădinița face totul pentru viitorul copiilor lor. În cadrul procesului Școala Încrederii fiecare școală/grădiniță va trece printr-un proces de cinci ani. În primii doi ani, școlilor/grădinițelor li se oferă intervențiile de bază care se adresează în principal profesorilor și echipei administrative. Urmează un audit, ale cărui concluzii vor contura un plan de intervenții specific comunității pentru următorii doi ani. În ultimul an, reprezentanții fiecărei școli/grădinițe urmează să demonstreze că își doresc și pot să susțină transformarea din școală/grădiniță și să obțină certificarea de „Școala încrederii”. Această certificare se păstrează printr-o contribuție anuală de efort, timp și energie a școlii/grădiniței.„Colind pentru Luca” – spectacol caritabil de suflet al „Grădiniței Căsuța cu Povești” Zalău Peste 500 de copii, părinți, bunici și cadre …
Despre intrarea copilului în grădiniță se spune că este un al doilea travaliu al mamei. Aceeași frică de necunoscut, temeri și frici, …